Ga naar de inhoud

Kennis-events over laaggeletterdheid op de werkvloer

woensdag 25 juli 2018

Werkgevers bewust maken van laaggeletterdheid op de werkvloer. Tijdens de week van de alfabetisering van 3 tot 9 september organiseren de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen twee kennis-events. De events vinden plaats op donderdag 6 september in Coevorden en Emmen.

Werknemers zijn voor een ondernemer erg belangrijk om hun bedrijf succesvol te kunnen laten zijn. In Nederland zijn 740.000 laaggeletterde werknemers. Mensen die hun werk heel goed doen, maar bijvoorbeeld geen bijsluiter kunnen lezen of hun eigen kind kunnen voorlezen. Naast onzekerheid kan dit ook gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering of de inzetbaarheid van de werknemers. Het is belangrijk dat werknemers  voldoende  basisvaardigheden hebben (taal- en rekenvaardigheid en probleemoplossend kunnen werken in een digitale omgeving). De vraag is of werkgevers op dit moment al wel zo goed mogelijk gebruik maken van hun medewerkers.

Events

De events in Emmen en Coevorden hebben beide een gevarieerd programma. In Coevorden geeft succesvol internetondernemer Ben Woldring een lezing. Daarna gaat Maurice de Greef verder in op het onderwerp laaggeletterdheid. Hij is bekend als landelijk expert op het gebied van onderzoek en monitoring van laaggeletterdheid. Emmen krijgt ook bezoek van Maurice de Greef, een interactieve sessie met burgemeester Eric van Oosterhout en informatie over het taalhuis. Het doel van de events is het bewustzijn vergroten en kijken wat bedrijven eventueel nodig hebben om met het onderwerp laaggeletterdheid op de werkvloer aan de slag te gaan.

Taalcoördinator

In de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen zijn verschillende taalcoördinatoren actief. Zij willen graag in contact komen met mensen die moeite hebben met lezen of schrijven. De taalcoördinator moedigt hen vervolgens aan om via het Taalpunt met een vrijwilliger te werken aan het verbeteren van die vaardigheden. Tijdens de events op donderdag 6 september gaat de taalcoördinator met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden die het Taalpunt hen kan bieden.

Uitnodiging

Bent u werkgever / ondernemer / teamleider of p&o’er bij een organisatie/bedrijf in de gemeente Borger-Odoorn, Coevorden of Emmen? Bekijk hier de uitnodiging en meld u aan.