Ga naar de inhoud

Plannen voor fietsoversteek Rolderstraat

maandag 11 juni 2018

De gemeente Borger-Odoorn wil in samenwerking met de provincie Drenthe een fietsoversteek over de Rolderstraat realiseren, ter hoogte van de Strengenweg in Borger.

 

Waarom deze fietsoversteek?

Na het stopzetten van de plannen voor een asielzoekerscentrum in Borger-West, heeft de klankbordgroep asielzoekerscentrum de gemeente gevraagd te kijken naar de verkeersveiligheid van het overstekende fietsverkeer bij de kruising Rolderstraat/Nuisveen en de fietsroute naar Borger. Na overleg met de Provincie, enkele bijeenkomsten met de klankbordgroep en een overleg met de buurtbewoners staan twee opties open.

 

  1. Nieuwe inrichting van de kruising Rolderstraat/Nuisveen
  2. (Her)openen van de fietsoversteek over de Rolderstraat ter hoogte van de Strengenweg

 

Het gemeentebestuur denkt dat het (her)openen van de fietsoversteek ter hoogte van de Strengenweg de voorkeur heeft, omdat het fietsverkeer bij het oversteken van de Rolderstraat op deze wijze gescheiden is van gemotoriseerd verkeer van en naar het industrieterrein.

 

Wat gaat er precies gebeuren?

De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een fietsoversteek en een sluis, waardoor gemotoriseerd verkeer geen gebruik kan maken van de fietsoversteek. Verder worden enkele lichtmasten bijgeplaatst.
De fietsoversteek zelf ligt op de Rolderstraat, een provinciale weg. De provincie heeft aangeven de fietsoversteek niet te verlichten.

 

Reageren?

Wilt u op de plannen reageren of heeft u opmerkingen die wij in de plannen mee kunnen nemen, dan kunt u dat doen door vóór 26 juni te mailen naar: gemeente@borger-odoorn.nl.