Ga naar de inhoud

Wmo-cliënten Borger-Odoorn positief over ondersteuning Wmo.

donderdag 19 juli 2018

Inwoners van de gemeente Borger-Odoorn die gebruikmaken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn positief over de hulp die ze krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 200 Wmo-cliënten. Met het onderzoek wil de gemeente de wensen en behoeften van cliënten in kaart brengen, en legt Borger-Odoorn verantwoording af aan de Rijksoverheid.

De meeste ondervraagden zijn positief over de kwaliteit van de ondersteuning. Zo vindt 85 procent van de cliënten dat deze goed past bij hun hulpvraag, en beoordelen 82 procent van de ondervraagden de kwaliteit van de ondersteuning als ‘goed’.

Positief oordeel Wmo cliënt

Wethouder Albert Trip. “In 2015 was de overgang van de AWBZ naar de Wmo voor gemeenten een complexe opgave. Tot onze vreugde bleek de Wmo ondersteuning in 2016 te hebben geleid tot een positief oordeel van de Wmo cliënt. Dat wilde we graag vasthouden in 2017. Met deze resultaten kunnen we zeggen dat het gelukt is.”

 

Publicatie resultaten

Het zogenaamde cliëntervaringsonderzoek is voor 2017 uitgevoerd door Menselijke Maat. Zij hebben een cliëntervaringstool ontwikkeld met de universiteit van Twente. De specifieke resultaten zijn op 1 juli 2018 op de website van  www.waarstaatjegemeente.nl gepubliceerd, dit is een website met statistieken van Nederlandse gemeenten.