Ga naar de inhoud

Bedrijvenregeling Drenthe

U bent ondernemer in de gemeente Borger-Odoorn en u hebt een droom, een idee, een ambitie. Uiteraard! Want een beetje ondernemer wil verder: innoveren, uitbreiden, veranderen. Met als doel meer klanten, hogere omzet, groter marktgebied, meer aanzien of iets heel anders. Bedrijvenregeling Drenthe kan u hierbij helpen. De Bedrijvenregeling Drenthe is een subsidieregeling voor mkb’ers in de gemeente Borger-Odoorn of die van plan zijn zich hier te vestigen. De regeling bestaat uit twee deelregelingen.

De arbeidsplaatsenregeling voor nieuwe banen

Met de arbeidsplaatsenregeling kunt u subsidie ontvangen voor nieuwe banen die u creëert. Deze banen kunnen ontstaan als u zich bijvoorbeeld in de gemeente vestigt, uw bedrijf uitbreidt of uw dienstverlening innoveert. Ontstaan er voor langere tijd nieuwe banen dankzij de nieuwe plannen? Per nieuwe arbeidsplaats is de subsidie 5.000 euro. Dit bedrag kan oplopen tot een maximum van 100.000 euro subsidie per bedrijf.

De rentekortingsregeling voor leningen

Gaat u een project uitvoeren (vestigen, uitbreiden, diversificatie, fundamentele wijziging of innoveren) in de gemeente Borger-Odoorn, dan kunt u op de lening die u hiervoor aangaat, subsidie ontvangen op de rentekosten. Daarvoor is de rentekortingsregeling. Dit kan tot een rente van 6%. Leningen met hogere rentes worden gemaximaliseerd op 6%. In totaal wordt 50% van de rentekosten over een periode van maximaal 36 maanden vergoed, tot een maximum van 100.000 euro per bedrijf.

Deze ondernemers gingen u voor 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Bedrijvenregeling Drenthe? Neem dan contact op met de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Borger-Odoorn via telefoonnummer 14 0591 of gemeente@borger-odoorn.nl.  

Voor vragen over het aanvraag- en behandelingsproces kunt u contact opnemen met het SNN via brd@snn.nl of 050 52 24 900

Initiatiefnemers

Bedrijvenregeling Drenthe is een samenwerking van de provincie Drenthe en de gemeenten Assen, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. Zij investeren graag in ondernemers die plannen hebben voor projecten in de zes gemeenten die zijn gericht op uitbreiding, vestiging, productontwikkeling of fundamentele wijziging van bedrijfsactiviteiten.  Samenwerkingsverband Noord-Nederland (het SNN) voert de regeling uit. De regeling is sinds 1 januari 2018 beschikbaar en loopt tot en met 31 december 2019.