Ga naar de inhoud

Borger-Odoorn is een gemeente in Zuidoost-Drenthe met bijna 26.000 inwoners. De gemeente telt 25 dorpen: authentieke brinkdorpen en uitgestrekte veendorpen. De omgeving kenmerkt zich door prachtig natuurschoon. De bossen en de heide nodigen uit om te wandelen en te fietsen. Het aangrenzende veenkoloniale landschap biedt een weids zicht over de akker- en graslanden en benadrukt de uitgestrekte ruimte. Dit alles gecombineerd met een rijke cultuurhistorie zorgt voor een schat aan bezienswaardigheden en belevingsmomenten.

Logo Cittaslow

Borger-Odoorn is Cittaslow. Een Cittaslow-gemeente is top als het gaat om leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, cultuurhistorie en behoud van identiteit.

Foto van een Drentse boerderij

Borger-Odoorn kent drie soorten dorpen. Esdorpen op de eeuwenoude zandgronden, veenkoloniale dorpen, ontstaan na ontginning van het hoogveen en de jongere ontginningsdorpen.

Omslag gemeentegids

De gemeentegids bevat de belangrijkste informatie over de gemeente. Daarnaast vindt u er contactgegevens van verenigingen, ondernemers en andere organisaties in Borger-Odoorn.