Ga naar de inhoud

Gebiedsagenda De Monden

Het aantal inwoners van het Mondengebied zal de komende jaren dalen, en de mensen die er wonen zullen ouder zijn. Dat heeft natuurlijk gevolgen. Minder huishoudens en schoolgaande kinderen bijvoorbeeld, en juist meer vraag naar zorg en woonvormen voor ouderen. Het is goed om ons daar alvast op voor te bereiden. Dat doen we door samen met inwoners en een aantal organisaties een gebiedsagenda te maken, met concrete projecten en afspraken. We richten ons daarmee op de dorpen 1e Exloërmond, 2e Exloërmond en Valthermond. 

Uw mening

De afgelopen maanden hebben we inwoners en organisaties gevraagd hoe het is om in 1e Exloërmond, 2e Exloërmond of Valthermond te wonen en te leven. Tijdens bijeenkomsten met onder andere ouderen, jongeren, ouders en ondernemers. Maar ook via een online vragenlijst die ruim 350 mensen hebben ingevuld. We zijn erg blij met de meningen die we hebben verzameld. Die maken namelijk duidelijk waar in het gebied écht behoefte aan is.

Dorpsbijeenkomsten

De resultaten die we in de dorpen hebben opgehaald, hebben we in september 2018 gepresenteerd tijdens drie dorpsbijeenkomsten. Vervolgens willen we als instellingen onderling én met inwoners aan de slag gaan met een aantal concrete projecten. Tijdens de dorpsbijeenkomsten eind februari vertellen we meer over deze plannen. De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende dagen en locaties:

 

  • Valthermond maandag 25 februari, 19.30-21.30 uur, MFA ‘t Brughuus 
  • 1e Exloërmond dinsdag 26 februari, 19.30-21.30 uur, dorpshuis De Badde 
  • 2e Exloërmond woensdag 27 februari, 19.30-21.30 uur, dorpshuis

Partners

De gemeente Borger-Odoorn werkt voor de gebiedsagenda De Monden samen met woningcorporatie Woonservice, welzijnorganisatie Andes, de sociale teams, scholen, ondernemers en de gezondheidszorg.