Registreren voor verkiezingen Europees Parlement

06 februari 2024
Actueel

Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. In sommige gevallen moet u zich vooraf registeren.


Wanneer is registratie nodig?

Woont u in Nederland, bent u geen Nederlander en heeft u de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie (EU)? Dan mag u zelf bepalen in welk EU-land u stemt voor de verkiezing van het Europees Parlement. U kunt stemmen in Nederland, maar ook in het EU-land waarvan u de nationaliteit heeft. Als u wilt stemmen in Nederland, moet u zich eerst registeren.


Hoe kunt u zich registreren?


Wilt u in Nederland stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement en heeft u zich hiervoor nog niet eerder geregistreerd? Dan moet u een formulier invullen. Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar de gemeente, ter attentie van burgerzaken. Doe er ook een kopie van uw geldige identiteitsbewijs bij. Het formulier moet uiterlijk op 23 april 2024 bij ons binnen zijn.


Wilt u stemmen voor de Europese verkiezing in het EU-land waarvan u de nationaliteit heeft? 


Dan hoeft u zich niet te registreren bij de gemeente. Heeft u zich al eerder in Nederland geregistreerd voor de Europese verkiezingen? Neem dan contact met ons op om uw eerdere registratie in te trekken. Wilt u eerst weten of u zich eerder al geregistreerd heeft? Dan kunt u met ons bellen via telefoonnummer 14 0591.