Schulden (voorkomen)

Geldproblemen komen vaak voor. Er zijn allerlei redenen denkbaar waardoor geldproblemen kunnen ontstaan. Het belangrijkste is dat u daar weer bovenop komt. Als het u niet lukt om zelf u schulden te regelen dan kunt u bij de gemeente terecht.

Intakegesprek

Stichting Sociale teams Borger-Odoorn is uw eerste aanspreekpunt. U neemt contact op voor een intakegesprek voor de schulddienstverlening via 0800 2009. Neem contact op met het sociaal team regio via 0800 2009, e-mail: info@socialeteamsborgerodoorn.nl.

De medewerker van het sociaal team kijkt niet alleen samen met u naar uw schulden, maar ook hoe deze schulden zijn ontstaan. Samen met u wordt er besproken of er ingezet wordt op: ondersteuning, doorgeleiding naar hulpverlening, 100 % schuldenvrij of hanteerbare schulden.

Het eerste gesprek

Binnen vier weken krijgt u het eerste gesprek. In dat gesprek stelt het sociaal team samen met u vast hoe groot uw schulden zijn en welke hulp u nodig heeft.

Bedreigende situatie?

Is er sprake van een bedreigende situatie? Dan is het eerste gesprek binnen drie werkdagen. Bedreigende situaties zijn:

  • huisuitzetting,
  • afsluiting van gas, water en licht, of
  • opzegging van uw zorgverzekering.

Ondernemer?

Bent u ondernemer? Ook voor ondernemers is er hulp bij financiële problemen. Informeert u naar de mogelijkheden bij het Sociaal Team van onze gemeente via 0800 2009. U kunt ook mailen naar info@socialeteamsborgerodoorn.nl.

Meer informatie