Viering hoogste punt sporthal De Koel in Borger

03 juni 2024
Actueel

Wethouder Ankie van Tongeren en directielid Dirk-Jan de Rouwe vierden vandaag samen met de bouwers het bereiken van het hoogste punt van sporthal De Koel. 

De twee vlaggen wapperen nu trots op sporthal De Koel. Een mooi symbool voor hoe trots directeur Dirk-Jan de Rouwe van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Ankie van Tongeren zijn op alle werkmannen en -vrouwen. Want zonder hen geen nieuwe sporthal. De bouwers konden rekenen op een stevige lunch en een presentje ter ere van dit moment. 

Ruim een jaar geleden ondertekenden beide partijen de overeenkomst om de uitdaging van een nieuwe sporthal aan te gaan. Dat het hoogste punt bereikt wordt is dan ook een markering in het proces. Het is een lang en intensief traject om ervoor te zorgen dat inwoners de komende jaren weer volop genieten van sport en spel. 

De realisatie van de nieuwe sporthal is een samenwerking tussen de gemeente en Bouwgroep Dijkstra Draisma. Een klankbordgroep bestaande uit gebruikers en een vertegenwoordiger namens dorpsbelangen heeft meegedacht over het ontwerp. De klankbordgroep heeft gezamenlijk prioriteiten gesteld en afwegingen gemaakt. We doen er alles aan om de sporthal voor iedereen toegankelijk te maken.

De nieuwe sporthal voldoet aan de eisen van het NOC*NSF. Door flexibele scheidingswanden is de hal op te delen in drie delen. Daarnaast is er een aparte multifunctionele (sport)ruimte. Bijvoorbeeld te gebruiken voor yoga en judo. Verder bestaat de sporthal uit een horeca gedeelte met keuken en kantine, en zes kleedkamers. De entree ligt op de eerste verdieping. Alle gebruikers en toeschouwers komen hierdoor langs of door de kantine. Voor mensen met een beperking is er op de begane grond een ingang, en op die manier is de sporthal voor iedereen toegankelijk.