Ga naar de inhoud

Lauwrens Wanders

Lauwrens Wanders

De dag waarop jullie je partnerschap laten registeren of gaan trouwen is, hoe je het ook wendt of keert, een speciale dag. Of het om trouwen met een groot feest gaat of even als formaliteit zonder toespraak bij een geregistreerd partnerschap, het blijft een speciale dag, een dag waarop jullie elkaar beloven om met elkaar verder het leven te delen. Op die dag zijn jullie niet alleen de hoofdrolspelers maar hebben jullie ook de regie want jullie bepalen:

  • wanneer de ceremonie gaat plaats vinden, datum en tijd (in de gemeente Borger-Odoorn is dat 24 x 7 x 365)
  • waar, in het gemeentehuis, in de tuin, of op welke locatie dan ook in de gemeente
  • wat er gezegd gaat worden
  • en tenslotte wie de ambtenaar zal zijn die jullie afspraak mag vereeuwigen. 

Het is dus is echt jullie dag, jullie feestje en daar wil ik graag aan meewerken. Een plechtigheid zoals jullie dat willen. Met een kwinkslag naar jullie verleden, humoristisch dus, of juist plechtig. En daarom ga ik met jullie in gesprek zodat ik weet wie jullie zijn, wat jullie van mij verwachten maar ook wat jullie zelf willen.. En als het nodig mocht zijn dan komt er nóg een gesprek met jullie of met familieleden of met de ceremoniemeester(s).

De toespraak is in principe in het Nederlands maar het kan ook in andere talen, in het Duits, Engels of Frans. Of tweetalig. Kanttekening daarbij is dat de huwelijksvragen ook voor de getuigen te begrijpen zijn.

En even wat over mijzelf, ik ben geboren in het midden van de vorige eeuw in de stad Groningen. En heb daar vrij lang gewoond, daarna in Hoogezand, Heemskerk, Heerhugowaard en Hoogezand. Wij wonen sinds 1985 in Borger. Vele jaren in de ICT gewerkt en nu gepensioneerd. Ik mag graag sporten (sportschool), rijd motor en doe aan vrijwilligerswerk o.a. bezorgen van maaltijden.