Ga naar de inhoud

Zonnelening

Woningeigenaren in Borger-Odoorn kunnen profiteren van een goedkope lening om zonnepanelen aan te schaffen. Vanaf 1 april 2019 is de zonnelening weer opengesteld. De provincie Drenthe en de gemeente Borger-Odoorn hebben de handen ineen geslagen. In 2019 kunnen inwoners tegen een lage rente (momenteel 1,6%) maximaal € 7.500,- lenen voor de aanschaf van zonnepanelen en/of zonneboiler.

Hoe vraagt u de zonnelening aan?

Via de website van SNN dient u de aanvraag in. Daarbij hoort een offerte van een leverancier van de zonnepanelen. Wij raden u aan om deze nog niet te ondertekenen omdat u nog niet weet of u in aanmerking komt voor de lening.

De zonnekaart

Op de zonnekaart ziet u binnen een paar muisklikken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft meteen aan wat uw dak aan energie kan opleveren en tegen welk rendement.

Wilt u meer informatie? 

Mocht u vragen hebben over de aanschaf van zonnepanelen en/of zonneboiler dan kunt u zich wenden tot het Drents Energieloket op het telefoonnummer (085) 79 201 58. Of kijk op de website www.drentsenergieloket.nl.