Ga naar de inhoud

Drenthe dementievriendelijk in 2022

Wist u dat dementie volksziekte en doodsoorzaak nummer één is? In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Naast ouderen zijn er ook steeds meer mensen, die op jongere leeftijd geconfronteerd worden met deze ziekte. In Drenthe zijn er nu zo’n 9.000 inwoners met dementie. Dat zal stijgen naar zo’n 18.000 in 2040, zo’n 4% van de bevolking.

Dementie herkennen en helpen

De komende jaren gaan we aan de slag de inwoners, overheden en bedrijven in Drenthe bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iemand met dementie beter kunnen helpen.

Een training volgen

In een dementievriendelijk Drenthe voelen mensen met dementie en hun naasten zich gezien en gesteund. Dementievriendelijk Drenthe biedt een training aan die u (met uw bedrijf, instelling of vereniging) kunt volgen. Neem daarvoor contact op met de gemeente en vraag naar de contactpersoon voor Dementievriendelijk Drenthe of kijk op www.samendementievriendelijk.nl/drenthe.