Berichtenbox

Wilt u post van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt. U kunt daarin nu ook post van onze gemeente digitaal ontvangen.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus waarin u post van de overheid, bijvoorbeeld de Belastingdienst, RDW en UWV digitaal kunt ontvangen. Ook de gemeente Borger-Odoorn heeft zich aangesloten bij de Berichtenbox. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail.

Hoe ontvang ik mijn post digitaal?

Om uw post digitaal te ontvangen, logt u met DigiD in op Mijn Overheid. Via 'instellingen' zet u het vinkje voor de gemeente Borger-Odoorn aan. U ontvangt uw post dan voortaan digitaal. Deze instelling kunt u altijd weer wijzigen. Wilt u een herinnering per mail ontvangen als er een nieuw bericht voor u klaarstaat? Vul dan uw e-mailadres in. Dit gaat als volgt:

  • Log in op Mijn Overheid met uw DigiD
  • Kies in de Berichtenbox bij 'Instellingen' de rubriek 'Meldingen'
  • Zet 'Melding bij een nieuw bericht in de berichtenbox' op 'Aan'. U ontvangt dan e-mails als er nieuwe berichten in uw Berichtenbox staan
  • Zet ook 'Herinneringen van nog niet gelezen berichten in de Berichtenbox' op 'Aan'
  • Controleer of het door u ingevoerde e-mailadres (nog) klopt

Als u het vinkje voor de gemeente Borger-Odoorn aan zet, ontvangt u vanaf februari 2023 de gemeentelijke belastingaanslagen digitaal. Waar u ook bent, met de Berichtenbox heeft u post van de overheid altijd bij de hand. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.