Berichtenbox

Wilt u post van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt. U kunt daarin nu ook post van onze gemeente digitaal ontvangen.

Berichtenbox van MijnOverheid

De Berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus waarin u post van de overheid, bijvoorbeeld de Belastingdienst, RDW en UWV digitaal kunt ontvangen. Ook de gemeente Borger-Odoorn heeft zich aangesloten bij de Berichtenbox. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail. Het gaat hierbij om uw aanslagen voor gemeentelijke belastingen.  Denk aan onroerende zaakbelasting, rioolheffingen en reinigingsheffingen.

Uw aanslag via de Berichtenbox

Maakt u gebruik van de Berichtenbox? U ontvangt de aanslag van 2024 digitaal via de Berichtenbox. 

Maakt u geen gebruik van de Berichtenbox? U ontvangt de aanslag alleen per post.

De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. U kunt hier:

  • uw persoonlijke gegevens inzien;
  • post van de overheid ontvangen;
  • de status bekijken van uw lopende zaken bij de overheid.

Aanmelden voor de berichtenbox

Op MijnOverheid.nlexterne-link-icoon kunt u zich makkelijk aanmelden met uw DigiD in drie stappen. Na het aanmelden kunt u direct gebruik maken van de Berichtenbox en uw persoonlijke gegevens en lopende zaken bekijken. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aanexterne-link-icoon.

  • Stap 1: Accepteer de gebruiksvoorwaarden. U gaat ermee akkoord dat u uw berichten van de overheid vanaf nu digitaal in uw Berichtenbox ontvangt.
  • Stap 2: Geef een gebruikersnaam op (dit is niet verplicht).
  • Stap 3: Geef een e-mailadres op (dit is niet verplicht, maar wel handig). U krijgt op dit e-mailadres een melding wanneer er een bericht in de Berichtenbox voor u klaar staat. U ontvangt op dit e-mailadres een bevestigingscode.
  • Machtig de gemeente Borger-Odoorn om u via de Berichtenbox berichten te sturen.
  • Wanneer u bent ingelogd gaat u naar 'Instellingen'. Vul uw e-mailadres in en plaats een vinkje voor gemeente Borger-Odoorn. Automatisch zijn alle organisaties die gebruik maken van de Berichtenbox aangevinkt. Dit is geen probleem, u ontvangt alleen post die voor u bedoeld is.