Gebiedscoördinatoren

Wij vinden goede contacten met dorpen, organisaties en verenigingen belangrijk. Daarom hebben wij twee gebiedscoördinatoren. Zij spelen een verbindende rol in de contacten van groepen met de gemeente. Vooral voor nieuwe initiatieven van een dorp, wijk, buurt, stichting of vereniging, kan dit heel handig zijn. De gebiedscoördinatoren kunnen helpen om partijen bij elkaar te brengen.

Wat doen de gebiedscoördinatoren?

De gebiedscoördinatoren brengen de wensen en knelpunten van groepen inwoners in kaart. Ze kijken wat er goed loopt in een wijk of buurt én helpen bij het vinden van oplossingen voor knelpunten. Ook zijn ze het aanspreekpunt voor groepen inwoners met goede ideeën en initiatieven.

De gebiedscoördinatoren zijn goed op de hoogte van het gemeentelijk beleid en weten de weg binnen de gemeentelijke organisatie. Daardoor kunnen ze snel de juiste informatie geven en de juiste collega aanspreken. De gebiedscoördinatoren kunnen ook in een vroeg stadium aangeven waar de gemeente wel en niet over gaat. Zo worden geen valse verwachtingen gewekt.

Wat doen de gebiedscoördinatoren niet?

De gebiedscoördinatoren gaan niet over individuele aanvragen en voorzieningen. Daarvoor zijn de medewerkers van het Klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente u graag van dienst.

Wie zijn de gebiedscoördinatoren en waar zijn ze actief?

Elk gebied heeft een eigen gebiedscoördinator. De gebiedscoördinatoren werken vanuit het gemeentehuis in Exloo. De gebiedscoördinatoren per gebied:

Wietze van der Harst:

Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Drouwenerveen en Buinerveen en tijdelijk 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Valthermond, 2e Valthermond en Zandberg.

Jakob Rijnberg:

Exloo, Odoorn, Valthe, Klijndijk, Exloërveen en Odoornerveen en tijdelijk Borger, Drouwen, Bronneger, Bronnegerveen, Buinen, Westdorp, Ees, Eesergroen, Eeserveen en Ellertshaar.

Wilt u contact met de gebiedscoördinatoren?

U kunt de gebiedscoördinatoren telefonisch bereiken. Neemt u contact met ons op.