Ger Veenstra

Even voorstellen

Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Ger Veenstra en ik ben in 1946 geboren in Assen. Ruim 40 jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt in het onderwijs, vanaf 1974 als leraar en schooldecaan op de OSG / het Esdal College in Borger.

Nu ik niet meer voor de klas sta, heb ik meer tijd voor mijn hobby’s. Ik ben vrijwilliger bij het 'Huus van de Taol' in Beilen. Regelmatig verzorg ik onder andere Drentse avonden en lees in de streektaal voor op basisscholen. Ook schrijf ik verhalen en gedichten in het Drents.

De trouwdag

De voltrekking van hun huwelijk is een moment waar elk bruidspaar vol verwachting en misschien met een beetje gezonde spanning naar uitkijkt. De toekomstige echtgenoten hebben onvoorwaardelijk voor elkaar gekozen en willen hun liefde en trouw met deze verbintenis officieel bezegelen. De ambtenaar van de burgerlijke stand is daarbij een onmisbare schakel.

Tegen aanstaande bruidsparen zou ik graag het volgende willen zeggen:
Het gaat op deze belangrijke dag geheel om jullie. Je bent net als ieder ander mens uniek en daarom verdien je ook een unieke huwelijksvoltrekking.
Vanzelfsprekend komen in de ceremonie elementen voor die voor iedereen in Nederland gelijk zijn, formuleringen die traditioneel zijn overgeleverd en door de wet zijn voorgeschreven. Maar het grootste deel van de plechtigheid mogen jullie zelf invullen. Het is jullie dag!

Als je dat bijvoorbeeld zou wensen, dan zal ik heel graag jullie huwelijk in het Drents of in het Duits voltrekken. Wil je dat een dierbare een toepasselijk gedicht voordraagt, een toespraak houdt of een lied zingt, dan is daar ruimte voor. Door deze persoonlijke invulling wordt het moment waarop je in de echt wordt verbonden een prachtige ervaring waar je altijd met heel veel plezier en dankbaar op terug kunt kijken.

Voor de bewuste dag bespreken we wat jullie ten aanzien van de plechtigheid graag zouden willen en ook wat je liever niet wilt. Op die manier kunnen we samen van jullie huwelijkssluiting een onvergetelijke gebeurtenis maken.