Gladheid

Zijn de wegen glad? Van begin november tot eind maart staan onze medewerkers zeven dagen per week klaar om gladheid te bestrijden. In principe strooien we tot 23.00 uur en na 4.30 uur.

Strooiroute

Wij strooien als eerste de doorgaande (bus)routes. En als het nodig is maken wij deze wegen sneeuwvrij. Ook de doorgaande ­fietsroutes strooien we waar mogelijk snel. Bepaalde fietspaden (zoals in de Staatsbossen) kunnen we niet strooien omdat de eigenaren zout niet toestaan.

Bekijk de uitgeschreven strooiroute.

Prioriteiten

Naast de doorgaande wegen is er extra aandacht voor:

  • De meest logische toegangswegen vanaf routes naar scholen
  • De omgeving van openbare voorzieningen, zoals bibliotheken, apotheken, begraafplaatsen en dorpshuizen
  • (Alternatieve) busroutes

Voor het strooien van niet-gemeentelijke wegen is de provincie Drenthe verantwoordelijk. In onze gemeente zijn dat de N34, de Rolderstraat in Borger, de weg van Schoonloo naar Stadskanaal en de Drentse Mondenweg).

Let bij glad weer goed op

We kunnen niet voorkomen dat het op sommige plekken toch glad is. Binnen de bebouwde kom strooien wij bijvoorbeeld minder. Let daarom bij glad weer goed op!

Sneeuwt of ijzelt het? Dan hebben wij mogelijk meer tijd nodig om de hoofdwegen berijdbaar te maken.

Zelf strooien

Let op: dit kan niet op locaties waar het regenwater is afgekoppeld van de riolering

Valt de openbare weg in uw buurt buiten de strooiroutes maar wilt u hier zelf strooien? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van ons strooizout. Neem contact met ons op voor meer informatie.