Hoofdstraat Buinerveen - Zuiderdiep Nieuw-Buinen

De gemeente is gestart met verbetering van de Hoofdstraat Buinerveen en het Zuiderdiep Nieuw-Buinen. Het gaat om het gedeelte tussen de kruising dorpshuis De Viersprong in Buinerveen en de Drentse Mondenweg. 

Op deze pagina vindt u alle publicaties over dit project en leest u de laatste stand van zaken. U kunt ook tekeningen bekijken en downloaden. De tekeningen zijn groot. Het kan even duren voordat u de tekening ziet.

Werkzaamheden

We starten met het graven van watergangen langs het fietspad. Als dit af is gaan we over tot de aanleg van het regenwaterriool. Als de bewoners akkoord zijn dan gaan we aansluitingen maken op de regenpijpen van de woningen. Bewoners ontvangen hierover op een later moment bericht. Daarna gaan we de openbare ruimte opnieuw inrichten: We voorzien voetpaden en parkeerstroken van nieuwe bestrating en brengen nieuw asfalt aan op de weg. Het fietspad wordt verwijderd en vervolgens opnieuw aangelegd in beton. Ook maken we de plantvakken klaar voor nieuwe beplanting. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Avitec Infra & Milieu uit Nieuw-Buinen.

Planning & fasering

Op maandag 10 juni zijn de werkzaamheden gestart en ze duren tot ongeveer bouwvak 2025. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, met als startpunt de Hoofdstraat en Hoofdkade. Hieronder vindt u de laatst bijgewerkte planning  van 12 juni 2024.

Definitieve tekeningen

Na het houden drie informatieavonden en het verwerken van twee reactie-rondes van de aanwonenden zijn de definitieve plantekeningen vastgesteld. U kunt de tekeningen online bekijken.

Kunt u de tekeningen niet lezen of heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Nieuws van de Bouw

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Dat kan! Volg het actuele nieuws van de bouwexterne-link-icoon

Meer informatie en contact

Voor vragen over de uitvoering, bereikbaarheid of planning kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Avitec, Janita Suk. Snelste manier van contact is via de app Nieuws van de Bouw of via de website nieuws van de bouwexterne-link-icoon

Heeft u vragen voor de gemeente? Neem dan contact op met Marcel Bolk via gemeente@borger-odoorn.nl of bel naar 14 0591.