Ina Dobben

Even voorstellen

Naast mijn rol als moeder van drie pubers ben ik 4 dagen in de week werkzaam bij de gemeente Emmen in een zeer afwisselende baan. Ik ben opgegroeid in Odoorn en Exloo en woon nu in Borger, ken deze omgeving dus als mijn broekzak.  Voor mij heeft het werken met mensen en het iets kunnen betekenen voor mensen altijd centraal gestaan in mijn werkloopbaan. Ik sta midden in het leven, ben erg actief, open, spontaan, een humorvol persoon. 

Ik zou heel graag een persoonlijke bijdrage willen leveren op deze voor jullie zo belangrijke dag, waarin een ieder die voor jullie belangrijk is een passende rol krijgt. Maar ook met een toon en een sfeer die bij jullie past. Het is erg leuk en interessant om een duik in het leven van twee mensen te mogen nemen. Je lift als het ware een tijdje mee in een hele gelukkige en opwindende periode van hun leven.

De trouwdag

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! En gelijk staan jullie al voor het maken van een aantal belangrijke keuzes, zoals waar gaan we trouwen, wie nodigen we uit, wie zijn onze getuigen. Ook de keuze voor een trouwambtenaar hoort hierbij. 

Wat kunnen jullie van hem of haar verwachten, hoe krijgt jullie eigen verhaal de juiste toon en kleur? Iedereen herinnert zich wel een huwelijksvoltrekking waarvan je geen zin meer kunt navertellen en dat in de beleving uren duurde, dat risico wil je niet lopen. Daarom is een eerste ontmoeting en een informeel gesprek van essentieel belang. Je kiest voor een dag waarop alles op elkaar aansluit. Het is dus de moeite waard om na te denken, wie je wilt, wat je wilt en dat ook aan te geven in een persoonlijk gesprek. Zonder trouwambtenaar geen officieel jawoord en zonder leuke trouwambtenaar geen leuk praatje vooraf.

Mocht het jullie aanspreken dan zullen we elkaar ontmoeten. Dan ben ik binnenkort  “jullie eigen ambtenaar"!