Melding zwerfdieren, gewonde of dode dieren

Heeft u een dood dier gezien? Bent u uw huisdier kwijt of heeft u een dier gevonden? Zwerfkatten, verwilderde katten, loslopende honden, overige zwerfdieren en natuurdieren die hulp nodig hebben kunt u melden bij verschillende organisaties. Voor een gewond of mishandeld dier belt u het meldnummer 144. Voor een zwervend of dood dier belt u de dierenambulance van het Dierentehuis Ter Marse.

Beschrijving

Er zijn verschillende hulpdiensten voor dieren.

Dode dieren

Ziet u een dood dier langs de weg? Zoals een kat? Bel dan met de dierenambulance. Zij zorgen dat dieren worden weggehaald. Dode natuurdieren, zoals egels of herten, kunt u melden bij de gemeente.

Natuurdieren

  • Wij ruimen dode natuurdieren in principe niet op. De kadavers kunnen in de natuur achterblijven en vervullen een rol in de voedselketenexterne-link-icoon
  • Een aanrijding met wild? Bel direct de politie. Na de aanrijding moet u wachten op de politie. Doorrijden is strafbaar
  • De dierenambulance is niet verplicht hiervoor te rijden
  • U mag wild niet meenemen
  • Vindt u een gewond natuurdier? Meld dit bij de politie. Blijft het dier niet liggen? Dan zoeken zij het dier 

Landbouwdieren

Wilt u dat kadavers van landbouwdieren zoals koeien, varkens en paarden worden opgehaald? Dan belt u met Rendacexterne-link-icoon.

Zwerfdieren en dieren in nood

Dierenambulance Ter Marse

Vindt u een rondzwervende hond of kat? Of mist u uw eigen huisdier? Bel dan eerst met de  Dierenambulance Ter Marseexterne-link-icoon. Deze instantie wordt vaak als eerste gewaarschuwd bij gevonden (huis)dieren. De dierenambulance haalt de dieren op. 

Wordt uw loslopende hond of kat aangemeld en opgehaald door de dierenambulance? Dan betaalt de eigenaar de rittenprijs. Als vinder/melder hoeft u niets te betalen.

Huisdier kwijt of gevonden

Amivedi

Op Amivediexterne-link-icoon worden vermiste en gevonden dieren geregistreerd. 

Chip uw huisdier

U moet uw hond chippen en registrerenexterne-link-icoon. Voor katten hoeft u dit niet te doen. Wel is het handig om uw huisdier te laten chippen. Wordt uw dier gevonden? Dan scant de dierenambulance de chip en wordt u gebeld. Bent u net verhuist? Vergeet dan niet om uw adreswijziging door te geven aan de databank waar uw huisdier is geregistreerd.

Dierenmishandeling

Denkt u dat een dier wordt mishandeld? Meld dit bij het landelijk meldpunt voor dierenmishandeling. Bel naar telefoonnummer 144 of ga naar de dierenpolitieexterne-link-icoon. U kunt ook contact opnemen met de Dierenbeschermingexterne-link-icoon.

Meer informatie