Overlast (beschermde) dieren melden

In onze gemeente hebben we dieren waar we mee samen leven. Het kan voorkomen dat een beschermd dier overlast veroorzaakt in of rond uw huis. Dit brengt een dilemma met zich mee. Het is een beschermd dier en daar moeten we voorzichtig mee omgaan. Neem daarom contact met ons op om te overleggen wat u het beste kunt doen. Wij helpen u verder en verwijzen u door naar een expert.

Let op

Schakelt u een specialist in? Dan moet u zelf de kosten betalen. Wij vergoeden de kosten niet.

Beschrijving

Beschermde dieren kunnen overlast veroorzaken. Denk aan vleermuizen en steenmarters.

Hoe gaat u om met deze dieren?

U mag beschermde dieren niet vangen, doden of verjagen. U mag de verblijfplaatsen van deze dieren, zoals een nest of holletje, ook niet verstoren of beschadigen. 

Tamme ganzen

In onze gemeente leven al jaren enkele groepen tamme ganzen. Help ons mee om de ganzenpopulaties gezond en stabiel te houden. Neem contact op met de gemeenteexterne-link-icoon als een tamme gans per ongeluk in uw tuin broedt, of als u dode vogels op gemeentegrond vindt.

Steenmarters 

Steenmarters kunnen veel overlast veroorzaken in uw woonomgeving, zoals stank en lawaai. Soms kiezen de marters de beschutte motorruimte van uw auto uit als slaapplek en knagen daar de bedrading door. Dat kan voor schade zorgen.

Wilt u advies? Neem dan contact op met de gecertificeerde ongediertebestrijdingsbedrijven hieronder: 

Wet en regelgeving

Meer informatie