Sporthal De Koel

Sporthal De Koel (uit 1968) is sterk verouderd. In november 2022 heeft de raad besloten dat er een nieuwe sporthal komt. Na dit startsein is een aanbestedingsprocedure gestart. Na de aanbestedingsprocedure is het ontwerp en plan van Bouwgroep Dijkstra Draisma naar voren gekomen als het plan dat het beste aansluit bij de wensen en behoeften die zijn opgeschreven in het programma van eisen voor de nieuwe sporthal van de nieuwe sporthal. De gebruikers hebben in een klankbordgroep meegedacht over de nieuwe sporthal. 

Begin 2024 gaan we beginnen met de sloop van de huidige sporthal en daarna beginnen we met bouwen. Verenigingen wijken tijdelijk uit naar andere sporthallen in de gemeente. 

Planning

8 januari is Bouwgroep Dijkstra Draisma gestart met de sloop van de bestaande sporthal. Dit wordt uitgevoerd door Revoort uit 2e Exloërmond. Na een aantal weken start de volgende fase van de bouw, vanaf week 8 starten we met het aanleggen van bouwwegen en andere voorzieningen die nodig zijn om te kunnen bouwen. In week 9 start het grondwerk en gaan we de bouwput uitgraven. Na het uitgraven van de bouwput leggen we de fundatie van de nieuwe sporthal aan. Dit neemt enkele weken in beslag. Naar verwachting zal eind april de begane grondvloer klaar zijn. 

Herkenbare delen terug in de nieuwe sporthal 

Delen zoals de houten sportvloer, het klimrek, de kapstokken, het scorebord en zelfs de betontegels van de sporthal worden hergebruikt in het nieuwe pand. Materialen die niet hergebruikt kunnen worden, worden naar lokale verwerkers gebracht om milieubelasting door transport te verminderen. 

Wilt u weten hoe de nieuwe sporthal eruit komt te zien? In dit filmpjeexterne-link-icoon kan dat. 

Wilt u meer weten over de bouw en de plannen? Dat kan via een nieuwsbrief. 
Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief Nieuwbouw Sporthal De Koelexterne-link-icoon

Beeld nieuwbouw De Koel

Sporthal de Koel