Subsidie verduurzamen woning

Let op: op dit moment is aanvragen van subsidie niet mogelijk

Door het enorme aantal subsidieaanvragen is het tijdelijk niet mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Wilt u een bericht ontvangen zodra de subsidie weer is aan te vragen? Vult u dan het contactformulierexterne-link-icoon in op de website van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. 

Heeft u een eigen huis en een laag inkomen? Dan is deze subsidie tot € 4.000 misschien voor u. Hiermee kunt u uw woning energiezuiniger maken. U kunt de subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, HR++ glas of zonnepanelen.

Wanneer komt u in aanmerking? 

  • Uw huis staat in de gemeente Borger-Odoorn. 
  • U bent eigenaar van de woning en woont er ook zelf in.
  • Uw verzamelinkomen is niet hoger dan € 52.671,- per jaar (voor 2024, voor 2025 kan dit een ander bedrag zijn). 
  • De subsidie van maximaal € 4.000,- is bedoeld voor energiebesparende werkzaamheden.
  • U kunt de subsidie aanvragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. U laat hierbij een offerte of een factuur zien. De factuur mag maximaal 6 maanden oud zijn. 

U kunt misschien ook nog andere subsidies aanvragen. Onze energieadviseurs kunnen u kosteloos de weg wijzen naar meer mogelijkheden.

Hulp of advies nodig?

Voor gratis en onafhankelijk advies kunt u terecht bij deskundige energieadviseurs. Kijk hiervoor op: www.regiodealzodrenthe.nlexterne-link-icoon  of bel het Drents Energieloket, 085 - 792 01 58.