Verduurzaming openbare verlichting

Wij vervangen de komende jaren alle verouderde straatlantaarns door duurzamere exemplaren (LED). Vanaf 15 december 2023 wordt de vijfde fase uitgevoerd.

Wat gaat er gebeuren?

De straatlantaarns worden vervangen door nieuwe LED-verlichting. Wilt u zien waar de nieuwe masten komen te staan? Bekijkt u dan de lijst met straten.

Soms wordt een deel van een straat aangepast. Dan staat dit aangegeven met het woord ‘gedeeltelijk’.

Lichtmasten op andere plekken

Langs enkele straten staat op basis van de huidige normen te weinig verlichting. Hier wordt verlichting bijgeplaatst. Ook kan zijn dat masten op andere plekken komen te staan. Deze straten staan in de lijst aangeven met het woord ‘herverdeling’.

Waarom wordt mijn straat niet genoemd?

De gemeente vervangt de oudste armaturen eerst. Het is goed mogelijk dat de verlichting in uw straat de komende jaren wordt vervangen. Ook is het mogelijk dat de verlichting al voorzien van een PL-lamp. Deze spaarlamp is zodanig zuinig dat we deze niet direct naar LED gaan vervangen. Uiteraard kan het ook zo zijn dat de verlichting in uw straat al is omgezet naar LED.

Heeft u vragen over dit project?

Neem dan contact op met de beleidsmedewerker openbare verlichting door te mailen naar gemeente@borger-odoorn.nl.  Tijdens kantooruren kunt u ook bellen via 14 0591.