Volkstuin

Wilt u een volkstuin huren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Beschrijving

U kunt een volkstuin van ons huren. De grond blijft van ons, maar u mag er gebruik van maken.

Een volkstuin is 150 vierkante meter groot (10 x 15 meter). Alleen in Borger verhuren wij op dit moment nog volkstuinen. De huur brengen wij per jaar in rekening. Wilt u een volkstuin huren? Neem dan contact externe-link-icoonmet ons op. Als alle tuinen bezet zijn kunnen wij u op een wachtlijst plaatsen.

Voorwaarden

  1. De tuin moet in nette staat gehouden worden. Bij gebreke daarvan kan de huur direct worden opgezegd, zonder dat de gemeente tot enige schade vergoeding verplicht is.
  2. Op de volkstuin mag per jaar ten hoogste een derde deel aardappelen verbouwd worden. De volkstuin is ingedeeld in 3 vakken. Per jaar wordt bij de verhuur aangegeven in welk vak aardappelen verbouwd mogen worden, uiteraard als op het terrein geen verbod wordt gelegd door de Plantenziektekundige Dienst.
  3. Op de volkstuinen mogen geen gebouwen worden gezet. U mag wel een platte kist plaatsen. Deze kist mag de volgende afmetingen hebben: 200 cm x 50 cm x 50 cm (l x b x h).
  4. Om de volkstuin mag geen hek worden geplaatst.
  5. U mag geen afval storten in de volkstuin.
  6. U mag geen motorvoertuigen in de volkstuin parkeren. Dit mag alleen voor het laden en lossen van materialen. Het laden en lossen mag niet langer dan een half uur duren.
  7. Het gebruik of in bezit hebben van alcoholhoudende dranken en drugs op het terrein is niet toegestaan.
  8. Wordt de huur beëindigd? Dan moet u de volkstuin vrij van beplanting en gebouwen opleveren. Dit moet voor het eind van het kalenderjaar, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt. De kosten voor het opruimen van de volkstuin zijn voor de huidige gebruiker.
  9. Op het terrein hebben we respect voor elkaar en gaan we op een nette manier met elkaar om.

Kosten

De huur van een volkstuin bedraagt  € 22,- per jaar.

(tarief 2024)

Bezwaar

De verhuur van een volkstuin gaat via een huurovereenkomst. U kunt daarom geen bezwaar maken tegen de beslissing van de gemeente.