AED-apparaat

Een AED is een apparaat dat helpt bij een hartstilstand. In onze gemeente hangen op meerdere plaatsen AED-apparaten. Kijk op de site van de Hartstichtingexterne-link-icoon voor meer informatie over AED-apparaten.

Beschrijving

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Het apparaat helpt bij een hartstilstand. De AED geeft stroomstootjes waardoor het hart weer kan gaan kloppen. Als iemand binnen 6 minuten gereanimeerd wordt, is de kans groter dat hij of zij gered wordt.

Iedereen mag een AED-apparaat gebruiken. Het apparaat vertelt u namelijk precies wat u moet doen. Belt u 112? De alarmcentrale roept dan ook burgerhulpverlenersexterne-link-icoon op bij een spoedgeval. Een burgerhulpverlener heeft een training gevolgd en kan reanimeren. 

Om het AED-apparaat zit een speciale kast. U herkent deze aan het groene logoexterne-link-icoon. Niet alleen de gemeente heeft AED-apparaten opgehangen. Bedrijven en instellingen kunnen ook een AED-apparaat kopen en ophangen. U kunt ook zelf met uw buurt een AED-apparaat kopen. Op Buurt AEDexterne-link-icoon kunt u met elkaar geld inzamelen.

Wilt u weten waar een AED-apparaat bij u in de buurt zit? Vul dan uw postcode in op de website van de Hartstichtingexterne-link-icoon.

Meer informatie