Autowasplaatsen

Waarom zijn er gemeentelijke autowasplaatsen? 

In sommige gebieden in onze gemeente mag u uw auto niet bij huis wassen. U kunt gebruikmaken van speciale autowasplaatsen.externe-link-icoon In die gebieden ligt een regenwaterriool waarbij hemelwater rechtstreeks afgevoerd wordt naar een kanaal of sloot of mengt zich in de ondergrond. Het riool/afvalwater gaat via een ander rioolstelsel naar de rioolwaterzuivering. Dit is om te voorkomen dat vuil water in het regenwaterriool stroomt. 

Waar liggen de gemeentelijke autowasplaatsen? 

Bekijk de kaart voor de autowasplaatsen externe-link-icoonin onze gemeente.

Sleutel autowasplaats

Voor het gebruiken van de autowasplaats heeft u een sleutel nodig. De sleutel van de autowasplaats is per adres afgegeven. Deze neemt u over van de vorige bewoners. Gaat u verhuizen? Dan laat u de sleutel achter op het oude adres. Gaat het om een nieuw pand of bent u de sleutel verloren? Dan kunt u, zonder afspraak, gratis een sleutel ophalen in het gemeentehuis.

Is autowassen op een autowasplaats gratis? 

Ja, dat is gratis en u betaalt geen extra kosten. 

Melding kapotte kraan of waterslang autowasplaats

Doe dan een melding openbare ruimte: Geef de melding door via onze webpaginaexterne-link-icoon U kunt de melding ook telefonisch doorgeven. 

Aanvraag  nieuwe autowasplaats

Wij vervangen geen gemeentelijke autowasplaatsen en er worden geen nieuwe aangelegd. De reden is dat we water niet willen verspillen en goed gebruik van drinkwater. Daarnaast willen wij de duurzaamheidsdoelstellingen halen. 

Autowassen in een wasstraat

U kunt uw auto ook wassen in een professionele autowasstraat. In een autowasstraat wordt het water gefilterd, gezuiverd en hergebruikt. 

Mag ik op eigen terrein autowassen? 

Wilt u weten of u op eigen terrein of in uw straat mag autowassen? Dat hangt af van in welk gebied u woont. Ga naar de kaart met de autowasplaatsen. externe-link-icoonBekijk de gebieden waarbinnen autowassen op straat (uitgezonderd autowasplaatsen) niet is toegestaan in onze gemeente.