Bouwplannen en bouwtekeningen

U kunt bouwplannen en bouwtekeningen opvragen en inzien. Bijvoorbeeld omdat u bezwaar wilt maken tegen een omgevingsvergunning in uw buurt. Van bestaande bouwwerken kunt u altijd de plannen en tekeningen inzien. Van nieuwe bouwwerken kunt u de plannen en tekeningen inzien nadat wij de aanvraag voor het nieuwe bouwwerk bekend hebben gemaakt. De bekendmakingen vindt u in ons gemeentebladexterne-link-icoon. Wilt u stedenbouwkundige plannen en bouwplannen bekijken? Neem dan contactexterne-link-icoon op.

Beschrijving

U kunt de plannen en tekeningen van zowel bestaande als nieuwe bouwwerken inzien. Hiervoor hebben wij een register. In het register staat onder andere:

  • informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen
  • bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen)
  • de plaats en kadastergegevens van het bouwwerk
  • informatie over de bouwwerkzaamheden

Bent u makelaar en heeft u voor de verkoop van een woning bouwtekeningen nodig uit ons archief? Dan kunt u digitaal een aanvraag doen.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het inzien van bouwplannen en bouwtekeningen zijn:

  • Van bestaande bouwwerken kunt u altijd de plannen en tekeningen inzien.
  • Van nieuwe bouwwerken kunt u de plannen en tekeningen inzien nadat de gemeente de aanvraag voor het nieuwe bouwwerk bekend heeft gemaakt.

Aanvragen

Let op

Er kunnen kosten zitten aan het bekijken van een bouwtekening. Bekijk de kosten in de legesverordening.externe-link-icoon

Laws

Meer informatie