Gemeentearchief

Het gemeentearchief bevat alle oude en nieuwe administratieve documenten van de gemeente. Voor het bekijken van documenten neemt u contact op met het gemeentearchief.

Beschrijving

In het gemeentearchief kunt u documenten terugvinden. Bijvoorbeeld de huwelijksakte van uw grootouders of historische informatie over de gemeente. In het archief kunt u ook bouwtekeningen bekijkenexterne-link-icoon

Onze inventarissen zijn gepubliceerd op Drents Archiefnetexterne-link-icoon. Openbare akten vindt u meestal ook op de website Wiewaswieexterne-link-icoon

Niet alle akten zijn openbaar. Akten van de burgerlijke stand worden pas na een bepaalde periode openbaar. De volgende termijnen gelden:

  • geboorteakten: na 100 jaar
  • huwelijksakten: na 75 jaar
  • overlijdensakten: na 50 jaar

Stamboomonderzoek

Bent u op zoek naar informatie over uw voorouders? Bijvoorbeeld omdat u bezig bent met een stamboomonderzoek. Dan kunt u veel informatie vinden in het Drents Archiefexterne-link-icoon.

Beeldbank

Historische foto’s van de voormalige gemeenten Borger en Odoorn zijn gepubliceerd in de beeldbank van het Drents Archiefexterne-link-icoon. Bent u fotograaf en komt u foto’s van uzelf tegen? Dan horen wij het graag als gegevens niet kloppen of u uw foto niet online gepubliceerd wilt hebben. Neem in dat geval contact met ons op via gemeente@borger-odoorn.nl.

Aanvragen

Wilt u ons archief in het gemeentehuis bezoeken? Neem dan contact met ons op. Bouwtekeningen kunt u online aanvragenexterne-link-icoon.

Wet en regelgeving

Meer informatie