twee fietsers in de natuur van de gemeente Borger-Odoorn

Recreatie en toerisme

Borger-Odoorn is een gemeente waar toeristen graag verblijven. Er is een groot aanbod aan recreatieve dagjes uit en culturele bezienswaardigheden. Jaarlijks worden er ongeveer 1,5 miljoen overnachtingen doorgebracht in de vele accommodaties, van grote vakantieparken tot kleine B&B’s.

Dagjes uit

Bij een dagje uit kunt u denken aan het bekende Hunebedcentrum in Borger, waar onderwijs en plezier garant staat voor een leuke dag. Ook is er het pretpark Drouwenerzand met attracties voor het hele gezin. Er zijn ook kleinere bedrijven zoals EKO-tours die u de mooiste plekjes van de Hondsrug laat zien of het bedrijf Akkervarken.

Bezienswaardigheden

De gemeente heeft een rijke culturele historie; van de bekende Hunebedden tot veenkoloniale vergezichten en turfwinning tot de glasindustrie. Een deel van de gemeente is onderdeel van UNESCO Geopark De Hondsrug). Met de vele wandel- en fietsroutes is het zeker de moeite waard om te bezoeken.

Zand en Veen in Borger-Odoorn

De jaarlijkse bestedingen van de toerist zorgt voor een kwart van de lokale werkgelegenheid. Het bevordert de leefbaarheid voor zowel inwoner als ondernemer. De Stichting Bestemming Borger-Odoorn zorgt voor de promotie en een goede informatievoorziening.

Meer informatie

  • Bent u op zoek naar informatie over de regio Hondsrug Drenthe? Bij het Tourist Info Point of kortweg TIP in Borger beantwoorden ze al uw vragen. 
  • Kijk op Drenthe.nl voor informatie over dagjes uit, evenementen, fiets- en wandelroutes, overnachtingen en horeca in de provincie Drenthe.
  • Bent u ondernemer en wilt u meer weten over mogelijkheden in onze gemeente? Neem contact op met onze beleidsmedewerker recreatie en toerisme via ondernemen@borger-odoorn.nl of 14 0591. U kunt zich via dit e-mailadres ook aanmelden voor de nieuwsbrief voor ondernemers. Zo blijft u als ondernemer op de hoogte op het gebied van recreatie en toerisme.
  • U kunt zich ook abonneren op de nieuwsbrief van Stichting Bestemming Borger-Odoorn met daarin actuele ontwikkelingen en een evenementenkalender.