Textiel

Gooi textiel niet zomaar in de grijze container. In onze gemeente staan textielcontainers waar u oud textiel gratis kunt inleveren. Breng oude kleding en schoenen naar een kringloopwinkel.

Wat is textiel?

Onder textiel verstaan we droge en schone boven- en onderkleding, schoenen, huishoudtextiel, accessoires als riemen, hoeden en petten en zacht speelgoed zoals knuffelbeesten. Op verschillende plekken in onze gemeente staan textielcontainersexterne-link-icoon

Niet in de textielcontainer:

Vloerbedekking (mag bij het grofvuil), besmeurd of nat textiel, hard speelgoed (mag bij het restafval).

Textiel inleveren

Verpak het textiel in plastic zakken, zo blijft het schoon en droog en kan de inzamelaar het beter verwerken. U kunt textiel, in een gesloten plastic zak, gratis wegbrengen naar een textielcontainer externe-link-icoonin de buurt. 

Oude kledingstukken en schoenen die niet kapot zijn kunnen worden hergebruikt. Breng ze bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel.

Voorwaarden inleveren textiel

  • Doe het textiel in een gesloten plastic zak
  • Het textiel dat u inlevert mag kapot zijn, maar het mag niet nat of vervuild zijn met olie of verf.

Kosten inleveren textiel

Het inleveren van textiel in onze gemeente is gratis. 

Textiel hergebruiken

Textiel wordt in sorteercentra gescheiden op wat bruikbaar en niet bruikbaar is. Goede kleding gaat naar de kringloopwinkel. Het overige textiel wordt fijn gemaakt en daarna verwerkt tot nieuwe producten, zoals kofferriemen, isolatiemateriaal en vulling voor matrassen. Er kan ook garen van gesponnen worden waarvan weer nieuwe kleding gemaakt wordt.

Meer informatie

Meer weten over textiel scheiden? Check het op de website van Geef het Doorexterne-link-icoon