Webwinkel Meedoen

Voor inwoners van onze gemeente met een laag inkomen en weinig vermogen bieden we extra voorzieningen aan.

Webwinkel Meedoen

Woont u in de gemeente Borger-Odoorn en heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan kunt u misschien een budget krijgen om te besteden in de webwinkel Meedoen. In de webwinkel kunt u kiezen uit verschillende producten. De producten zijn gericht op meedoen in de maatschappij.

Webwinkel Energie

Vanaf 31 maart 2023 is de webwinkel Meedoen uitgebreid met een eenmalige energieregeling. Heeft u een budget in de webwinkel Meedoen? Dan ontvangt u automatisch een extra budget van € 500. Met dit budget kunt u producten kopen die uw energierekening kunnen verlagen. Bijvoorbeeld isolatiemateriaal of apparaten die oude, minder zuinige apparaten vervangen. 

De regeling loopt tot en met 31 december 2023.

Aanvragen

Wilt u gebruik maken van de webwinkel? Vul het formulier onderaan deze pagina in en stuur hem naar ons op. Wilt u een papieren formulier? Vraag het sociaal team bij u in de buurt.

U kunt tot 31 oktober een aanvraag doen. Keuren we deze goed? Dan ontvangt u van ons een brief met de toekenning. 

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan krijgt u automatisch een budget voor de webwinkel Meedoen aan de start van het nieuwe kalenderjaar. U kunt dan inloggen met uw DigiD.

Voorzieningenwijzer

Naast de webwinkel Meedoen bieden we nog meer voorzieningen aan. Wilt u weten voor welke regelingen en fondsen u in aanmerking komt? Bekijk het stap voor stap in de Voorzieningenwijzer. Dit is anoniem.

Voorwaarden

De minimavoorzieningen zijn bedoeld voor inwoners met een laag inkomen uit werk, pensioen of een uitkering (bijvoorbeeld Bijstand, WW, WAO of Wajong). 

Of u in aanmerking komt voor een voorziening hangt af van uw inkomen en vermogen. Heeft u een te hoog inkomen of te veel geld op de bank, dan komt u niet in aanmerking. Welke voorwaarden er zijn voor de hoogte van uw inkomen of vermogen, hangt af van uw gezinssituatie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.