Webwinkel Meedoen

Voor inwoners van onze gemeente met een laag inkomen en weinig vermogen bieden we extra voorzieningen aan.

Webwinkel Meedoen

Woont u in de gemeente Borger-Odoorn en heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan kunt u misschien een budget krijgen om te besteden in de webwinkel Meedoen. In de webwinkel kunt u kiezen uit verschillende producten. De producten zijn gericht op meedoen in de maatschappij.

Aanvragen

Het budget voor de webwinkel Meedoen voor 2024 kan aangevraagd worden. Hebt u nog geen toekenningsbrief ontvangen en denkt uw wel in aanmerking te kunnen komen voor een budget? Dan kunt u een aanvraag doen met het aanvraagformulier onderaan de pagina. De eenmalige energieregeling is vervallen per 1 januari 2024.

Een aanvraag doen 

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan krijgt u automatisch een budget voor de webwinkel Meedoen aan de start van het nieuwe kalenderjaar. U kunt dan inloggen met uw DigiD.

Voorzieningenwijzer

Naast de webwinkel Meedoen bieden we nog meer voorzieningen aan. Wilt u weten voor welke regelingen en fondsen u in aanmerking komt? Bekijk het stap voor stap in de Voorzieningenwijzer. Dit is anoniem.

Voorwaarden

De minimavoorzieningen zijn bedoeld voor inwoners met een laag inkomen uit werk, pensioen of een uitkering (bijvoorbeeld Bijstand, WW, WAO of Wajong). 

Of u in aanmerking komt voor een voorziening hangt af van uw inkomen en vermogen. Heeft u een te hoog inkomen of te veel geld op de bank, dan komt u niet in aanmerking. Welke voorwaarden er zijn voor de hoogte van uw inkomen of vermogen, hangt af van uw gezinssituatie.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.