Yvonne Kooi

Even voorstellen

Mijn naam is Yvonne Kooi, geboren in 1969 in het Groningse Ten Boer. Na veel omzwervingen in binnen en buitenland ben ik met mijn gezin sinds 2004 woonachtig in Borger. Een heerlijk dorp en prachtige omgeving om te wonen en in op te groeien.

De functie van Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) mag ik sinds 2009 vervullen voor de gemeente Borger-Odoorn en dat doe ik met erg veel plezier. Een huwelijksplechtigheid of geregistreerd partnerschap waarin twee mensen de intentie uitspreken om voor altijd voor elkaar te kiezen, mag gezien worden als een gebeurtenis die voor alle betrokkenen een speciale betekenis heeft. Ik vind het bijzonder om hier een actieve bijdrage aan te mogen leveren.

Naast mijn werkzaamheden als Programma Manager voor de AI coalitie Noord-Nederland, waarin ik met veel jonge mensen te maken heb, geniet ik volop van mijn 2 studerende dochters en zoon en spreek ik graag af met familie en vrienden. Sporten doe ik regelmatig in zowel de sportschool als buiten. Recreatief hardlopen is een van mijn passies geworden en ik probeer een paar keer per week met een groep semi-fanatieke lotgenoten te trainen in de bossen rondom Exloo, met 1 keer per jaar een uitspatting van 21km op Terschelling.

De trouwdag

Ik heb het voorrecht gehad om via het hardlopen met het werk van de BABS in aanraking te zijn gekomen. Op de vraag die ik kreeg of de functie BABS iets voor mij zou zijn heb ik volmondig JA geantwoord. Inmiddels heb ik op verschillende plekken in de gemeente de plechtigheid gehouden; van Hunebed tot midden in een moestuin, van yurt tot prieel; er kan heel veel in deze gemeente en ik zal dan ook proberen om samen met jullie er een heel persoonlijke gebeurtenis van te maken.

De voltrekking kan zo nodig in het Engels, Duits of Frans, mocht hiervoor aanleiding zijn.