Fixteam

Het Fixteam is een initiatief van de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten. Het is de bedoeling dat het Fixteam met busjes door de hele provincie reist om kleine energiebesparende maatregelen bij inwoners thuis aan te brengen. Denk hierbij aan tochtstrips, radiatorfolie, brievenbusborstels, LED en meer. Dit is geheel gratis.

Fixteam oefent met energiebesparende maatregelen

In Buinerveen, Valthe en Nieuw Buinen-West (Zuiderdiep, Noorderdiep tot aan de Mondenweg) mocht het Fixteam in de zomer van 2023 oefenen. Tijdens deze pilot kregen mensen hulp bij het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie, LEDlampen en andere kleine energiebesparende middelen. Deze eenvoudige aanpassingen leiden direct tot een lagere energierekening en beter wooncomfort. De werkzaamheden van het Fixteam zijn gratis.

September 2023: Start project Fixteams 

In september ging het project van de Fixteams officieel van start. De Fixteams komen bij u langs via lokale acties die de gemeenten organiseren. Bent u inwoner van onze gemeente? Vraag dan een Fixer aan via het online inschrijfformulier

Bekijk ook het filmpje van de provincieexterne-link-icoon over hoe het Fixteam werkt.

De energiecoach

Benieuwd naar wat onze energiecoachexterne-link-icoon doet? Iedere inwoner van onze gemeente kan gratis een energiecoach inschakelen.