Fixteam

Het Fixteam is een initiatief van de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten. Het is de bedoeling dat het Fixteam met busjes door de hele provincie reist om kleine energiebesparende maatregelen bij inwoners thuis aan te brengen. Denk hierbij aan tochtstrips, radiatorfolie, brievenbusborstels, LED en meer. Dit is geheel gratis.

Het Fixteam heeft met energiebesparende maatregelen geoefend

In Buinerveen, Valthe en Nieuw Buinen-West (Zuiderdiep, Noorderdiep tot aan de Mondenweg) mocht het Fixteam oefenen van 26 juni tot en met 7 juli. Tijdens deze pilot werden mensen geholpen met het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie, LEDlampen en andere kleine energiebesparende middelen. Deze eenvoudige aanpassingen leiden direct tot een lagere energierekening en beter wooncomfort. De werkzaamheden van het Fixteam zijn gratis.

Het project van de Fixteams gaat in september van start

In september gaat het project van de Fixteams officieel van start. Uiteindelijk komen de Fixteams langs via lokale acties die door de gemeenten worden georganiseerd. Bent u inwoner van onze gemeente? Vraag dan een Fixer aan via het online inschrijfformulier

Bekijk ook het filmpje van de provincie over hoe het Fixteam werkt.

De energiecoach

Benieuwd naar wat onze energiecoach doet? Iedere inwoner van onze gemeente kan gratis een energiecoach inschakelen.