Glas

Wij zamelen glas apart in, zodat het opnieuw kan worden gebruikt. Houd het glas daarom gescheiden van ander afval en breng het naar de glasbak. Deze glasbakken staan op verschillende plekken in onze gemeente

Wat is glas?

Het glas dat wij inzamelen bestaat uit eenmalige glazen verpakkingen, zoals keukenglas en glazen verpakkingen van dranken. Potten en flessen, parfumflesjes en medicijnpotjes, glazen deo-rollers, glazen kruidenpotjes vallen ook onder glas.

Niet in de glasbak:

Gebroken vensterruiten, kristalglas, keramische glas (zoals ovenschalen, theeglazen etc.), spaar- en LED lampen, tl-buizen, gloeilampen, (porselein) serviesgoed, spiegel en wit opaalglas. Gelaagd glas en draadglas en horen niet in de glascontainer. Houd dit glas apart en lever het in bij het afvalbrengpunt.

Weet u niet zeker of uw af afvalsoort in de glasbak kan? Controleer het dan in de Afvalscheidingswijzerexterne-link-icoon.

Glas inleveren

U kunt glas gratis wegbrengen naar de glascontainers. Deze containers staan op verschillende plekken in onze gemeente.

Voorwaarden inleveren glas

  • Zorg dat het verpakkingsglas leeg is. Het hoeft niet schoon te zijn.
  • Doe deksels, doppen en kurken bij het restafval. Als ze van plastic zijn dan mogen ze samen met het PMD worden ingeleverd.
  • Gebruik de glascontainers niet voor 07.30 uur en niet na 20.00 uur in verband met geluidsoverlast voor omwonenden.

Kosten inleveren glas

Het aanbieden van verpakkingsglas in onze gemeente is gratis. Het maakt niet uit of u het inlevert bij het afvalbrengpunt of in de glasbak gooit. Vlakglas kunt u bij het afvalbrengpunt inleveren. Let op, dit kost wel geld.

Glas hergebruiken

Het glas wordt ingezameld en vervolgens in de glasfabriek gescheiden van etiketten en doppen. De fabriek smelt het glas om, waardoor het weer opnieuw gebruikt kan worden. Glas kan eindeloos worden hergebruikt zonder verlies van kwaliteit, bijvoorbeeld voor nieuwe glazen verpakkingen.