Iedereen sport mee

Wij vinden dat iedereen in onze gemeente mee moet kunnen doen met sport en cultuur. Daarom zijn er verschillende initiatieven die u kunt gebruiken.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kinderen dromen van leuke dingen doen. Ze willen mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. Voor kinderen die opgroeien in gezinnen met minder geld is dit niet altijd zo. Deze kinderen kunnen niet altijd lid worden bij een sportvereniging, muziekvereniging of toneelclub. Voor gezinnen met een laag inkomen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo kunnen kinderen van 0 tot 18 jaar meedoen met sport en cultuur. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld.

Wilt u weten of uw gezin een bijdrage kunt krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Of wilt u een aanvraag doen? Neem dan contact op met Sociale Teams Borger-Odoorn.externe-link-icoon Meer informatie vindt u op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuurexterne-link-icoon.

Uniek Sporten Uitleen

Sporten en bewegen zorgt dat u fit wordt en blijft. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij u? En welke hulpmiddelen heeft u daarvoor nodig? Uniek Sporten Uitleen zorgt dat inwoners met een fysieke beperking verschillende sporten kunnen uitproberen. Uniek Sporten heeft een verzameling sportvoorzieningen die zij uitlenen. Bijvoorbeeld een sportrolstoel of een running frame. 

Meer informatie vindt u op de website van Uniek Sporten Uitleenexterne-link-icoon. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact op met onze combicoaches