Ondersteuning inkomen ondernemers

Wij zijn een moderne gemeente met vooruitstrevende en internationaal denkende ondernemers. Ondernemers die steeds op zoek zijn naar nieuwe producten en nieuwe markten. Als ondernemer kunt u op verschillende manieren ondersteuning krijgen.

IOAZ

Bent u zelfstandige geweest, gedeeltelijke arbeidsongeschikt en ouder dan 55? Met de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz) heeft u mogelijk een inkomensgarantie op het niveau van het sociaal minimum. U kunt de Ioaz aanvragen als u voldoet aan een aantal voorwaarden.

Bijstandsuitkering voor zelfstandige (Bbz)

Als zelfstandige kan het voorkomen dat u bijstand nodig hebt, omdat u tijdelijk minder inkomsten hebt. Over het algemeen krijgen alleen zelfstandigen met een levensvatbaar bedrijf of zelfstandig beroep bijstand. Bekijk of u recht heeft op bijstand. De gemeente Emmen voert voor ons de Bbz-regeling uit.

Contact

Wij denken graag met u mee. Onze bedrijvencontactfunctionaris kan u informeren over vestigingsmogelijkheden, u wegwijs maken binnen de gemeente en helpen met vragen. Ook kan hij u meer vertellen over benodigde vergunningen en subsidiemogelijkheden. Neemt u contact met ons op.