Ondersteuning inkomen ondernemers

Wij zijn een moderne gemeente met vooruitstrevende en internationaal denkende ondernemers. Ondernemers die steeds op zoek zijn naar nieuwe producten en nieuwe markten. Als ondernemer kunt u op verschillende manieren ondersteuning krijgen.

IOAZ

Bent u 55 jaar of ouder en moet u uw bedrijf beëindigen, dan kunt u een beroep doen op de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikt gewezen zelfstandigen (IOAZ). IOAZ is een aanvullende uitkering op je inkomen tot maximaal de bijstandsnorm. De uitkering gaat in wanneer u het bedrijf stopt tot het moment dat u pensioengerechtigd bent.

Ga voor meer informatie en aanvragen naar de website van Menso Ondernemenexterne-link-icoon

Bijstandsuitkering voor zelfstandige (Bbz)

Als zelfstandige kan het voorkomen dat u bijstand nodig hebt, omdat u tijdelijk minder inkomsten hebt. Over het algemeen krijgen alleen zelfstandigen met een levensvatbaar bedrijf of zelfstandig beroep bijstand. Bekijk of u recht heeft op bijstand. De gemeente Emmen voert voor ons de Bbz-regeling uit.

Contact

Wij denken graag met u mee. Onze bedrijvencontactfunctionaris kan u informeren over vestigingsmogelijkheden, u wegwijs maken binnen de gemeente en helpen met vragen. Ook kan hij u meer vertellen over benodigde vergunningen en subsidiemogelijkheden. Neemt u contact met ons op.