AfvalWijzer

Grofvuil, huishoudelijke apparaten of chemisch afval brengt u naar het afvalbrengpunt. Oud papier, PMD- en GFT-afval kunt u hier ook kwijt, maar halen we ook bij u thuis op. Wilt u weten wanneer uw groene, oranje of grijze container wordt geleegd? Vul dan op de AfvalWijzer uw postcode en huisnummer in.

Website en app

Op de website AfvalWijzer staat op welke datum wij uw afval inzamelen. Ook kunt u uw afvalgegevens bekijken. AfvalWijzer heeft een app voor de smartphone of tablet. Bij installatie van de app ontvangt u een dag van tevoren een seintje welke container de volgende dag wordt geleegd.

Download AfvalWijzer voor Apple iOS.

Download AfvalWijzer voor Android.

Bekijk uw afvalgegevens 

Om uw afvalgegevens te bekijken gaat u in de AfvalWijzer naar ‘Mijn afval’ en vraagt u eenmalig een toegangscode aan. Binnen een week ontvangt u de code per post. Met de code kunt u in de AfvalWijzer tot 1 januari 2021 terugzien hoeveel kilo PMD-, GFT- en restafval u per datum heeft aangeboden.

Als de container ’s ochtends aan de straat staat, staan de kilo’s en kosten dezelfde avond nog in de AfvalWijzer. Zo kunt u uw eigen afvalhoeveelheid vergelijken met de rest van de buurt. 

Bekijk uw afvalkosten

Als inwoner van de gemeente Borger-Odoorn betaalt u jaarlijks een vaste vergoeding voor afvalinzameling, de afvalstoffenheffing. Voor het aanbieden van restafval komt daar een bedrag per geleegde container en per kilo bij. Dit bedrag kunt u per ophaaldag bekijken in de AfvalWijzer. De totale definitieve kosten worden berekend bij uw aanslag gemeentelijke belastingen.

AfvalWijzer op papier

Heeft u de AfvalWijzer liever op papier? Download het jaaroverzicht met behulp van onderstaande stappen:

  • Ga naar de Afvalwijzer
  • Vul uw postcode en huisnummer in
  • Scroll naar 'Jaaroverzicht'
  • Klik op het gewenste jaartal
  • Klik op de rode knop met PDF-icoon
  • Het jaaroverzicht wordt nu gedownload
  • Print deze download van het jaaroverzicht

Heeft u geen internettoegang?

Neem dan contact met ons op via 14 0591 en geef uw postcode en huisnummer door. Wij sturen dan uw persoonlijke afvalkalender naar u op.