AfvalWijzer

Grofvuil, huishoudelijke apparaten of chemisch afval brengt u naar het afvalbrengpunt. Oud papier, PMD- en GFT-afval kunt u hier ook kwijt, maar halen we ook bij u thuis op. Wilt u weten wanneer uw groene, oranje of grijze container wordt geleegd? Vul dan op de AfvalWijzer uw postcode en huisnummer in.

Website en app

Op de website AfvalWijzerexterne-link-icoon staat op welke datum wij uw afval inzamelen. Ook kunt u uw afvalgegevens bekijken. AfvalWijzer heeft een app voor de smartphone of tablet. Bij installatie van de app ontvangt u een dag van tevoren een seintje welke container de volgende dag wordt geleegd.

Download AfvalWijzer voor Apple iOS.externe-link-icoon

Download AfvalWijzer voor Android.externe-link-icoon

Bekijk uw afvalgegevens 

Om uw afvalgegevens te bekijken gaat u in de AfvalWijzer naar ‘Mijn afval’ en vraagt u eenmalig een toegangscode aan. Binnen een week ontvangt u de code per post. Met de code kunt u in de AfvalWijzer tot 1 januari 2021 terugzien hoeveel kilo PMD-, GFT- en restafval u per datum heeft aangeboden.

Als de container ’s ochtends aan de straat staat, staan de kilo’s en kosten dezelfde avond nog in de AfvalWijzer. Zo kunt u uw eigen afvalhoeveelheid vergelijken met de rest van de buurt. 

Bekijk uw afvalkosten

Als inwoner van de gemeente Borger-Odoorn betaalt u jaarlijks een vaste vergoeding voor afvalinzameling, de afvalstoffenheffing. Voor het aanbieden van restafval komt daar een bedrag per geleegde container en per kilo bij. Dit bedrag kunt u per ophaaldag bekijken in de AfvalWijzer. De totale definitieve kosten worden berekend bij uw aanslag gemeentelijke belastingen.

AfvalWijzer op papier

Heeft u de AfvalWijzer liever op papier? Download het jaaroverzicht met behulp van onderstaande stappen:

  • Ga naar de Afvalwijzerexterne-link-icoon
  • Vul uw postcode en huisnummer in
  • Scroll naar 'Jaaroverzicht'
  • Klik op het gewenste jaartal
  • Klik op de rode knop met PDF-icoon
  • Het jaaroverzicht wordt nu gedownload
  • Print deze download van het jaaroverzicht

Heeft u geen internettoegang?

Neem dan contact met ons op via 14 0591 en geef uw postcode en huisnummer door. Wij sturen dan uw persoonlijke afvalkalender naar u op.