Duurzaamheidsagenda

‘Samen duurzaam doen’, dat staat bij ons centraal. Samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties willen we Borger-Odoorn klaar maken voor een duurzame toekomst.

Duurzaamheid in Borger-Odoorn

Als gemeente vinden wij duurzaamheid heel belangrijk. De komende jaren zijn er veel uitdagingen voor ons om te verduurzamen, al zijn we al goed op weg! Om samen nog beter te verduurzamen, vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook de gemeente zelf is aan het verduurzamen. Zo zijn we bezig met het verduurzamen van ons vastgoed en de aanschaf van elektrische dienstauto’s. 

Onze 5 duurzame thema’s

We stellen vijf thema’s centraal. Hier vindt u ook meer informatie over de hulp die u kunt krijgen om te verduurzamen. Denk hierbij aan subsidies, energiecoaches en het Fixteam. 

  1. Energie
  2. Klimaat
  3. Duurzaam vervoer
  4. Circulaire economie
  5. Natuur en biodiversiteit

Deze vijf thema’s hebben elk een eigen doel. Die doelen moeten in 2030 behaald zijn. Een compleet overzicht van elk thema en wat we hiervoor al doen en gaan doen, vindt u in de Duurzaamheidsagenda 2024-2030.

Aanvragen Duurzaamheidsagenda

Wilt u een exemplaar van de Duurzaamheidsagenda ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via T 14 0591 of mail naar gemeente@borger-odoorn.nl

Duurzaamheidsagenda 2024-2030

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Video duurzaamheidsagenda