Afvalcontainer en afvalpas

De afvalcontainer(s) en afvalpas horen bij uw woning. Uw afvalpas heeft u soms nodig voor het weggooien van afval en het afvalbrengpunt.

Is uw afvalcontainer stuk of is hij gestolen? Bent u uw afvalpas kwijt of is deze kapot? Een afvalcontainer of afvalpas vraagt u online aan.

Afvalcontainer

Elk huishouden in onze gemeente heeft 3 afvalcontainers. Deze afvalcontainers horen bij uw woning:

Voorwaarden

U kunt een of meerdere afvalcontainers aanvragen als:

  • U bij uw nieuwe woning geen afvalcontainer heeft
  • Uw afvalcontainer kapot of kwijt is

De afvalcontainer heeft een inhoud van 240 liter.

Aanvragen

Is uw afvalcontainer kapot of gestolen? Vraag dan online een afvalcontainer aanexterne-link-icoon

Afvalpas

Wilt u afval storten op het afvalbrengpunt? Of in een ondergrondse container doen? Dan heeft u meestal een afvalpas nodig.

Bent u uw afvalpas kwijt of is deze stuk? Vraag dan een nieuwe afvalpasexterne-link-icoon aan. U betaalt hiervoor € 15,-. Na het afronden van de iDeal-betaling ontvangt u de afvalpas per post. U ontvangt de afvalpas na ongeveer 2 weken.

De afvalpas hoort bij uw woning. Bent u verhuisd naar een adres in de gemeente Borger-Odoorn en heeft de vorige bewoner de afvalpas niet achtergelaten? Geef dit dan zo snel mogelijk en uiterlijk 3 maanden na de verhuizing aan ons door. U ontvangt per post gratis een nieuwe afvalpas. U ontvangt de afvalpas na ongeveer 2 weken. Kunt u een nieuwe pas niet online aanvragen? Neem dan telefonisch contactexterne-link-icoon met ons op.

Afvalinzameling op vakantieparken

U kunt als eigenaar van een vakantiewoning uw afval op het vakantiepark zelf inleveren. Op de meeste vakantieparken is de afvalinzameling goed geregeld. Restafval, glas en PMD worden vaak al gescheiden ingezameld, bijvoorbeeld in ondergrondse containers. 
Als eigenaar betaalt u geen afvalstoffenheffing en krijgt u geen afvalpas. Daarom kunt u geen GFT-, restafval- of PMD-container van de gemeente ontvangen. Ook heeft u geen toegang tot het afvalbrengpunt.