Ga naar de inhoud

Afvalinzameling

Elk huishouden in Borger-Odoorn heeft een grijze container voor restafval en een groene container voor groente-/fruit-/tuinafval (gft). Deze worden elk om de drie weken geleegd. Inwoners betalen volgens het zogenaamde Diftar-systeem. Dat houdt in dat elk huishouden een variabel bedrag aan afvalstoffenheffing betaalt, afhankelijk van de hoeveelheid afval die u aanbiedt. Dit wordt door inzamelaar SUEZ gewogen bij het legen van de container, met behulp van een chip. U rekent dus af per kilo afval. Afval dat niet in uw container past kunt u inleveren bij het afvalbrengpunt. Meer informatie en tips over afvalinzameling en afvalscheiding vindt u bij de veelgestelde vragen.

PMD-afval

PMD is een a­fkorting voor plastic, metaal en drankkartons. Hieronder verstaan we huishoudelijk plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes, conservenblikken en deksels) en drankenkartons (zoals van sappen en zuivel). PMD-afval wordt in Borger-Odoorn elke drie weken apart ingezameld in de Plastic Heroes-zak. Dat is beter voor het milieu en bespaart geld. Het PMD-afval wordt namelijk gerecycled en hoeft niet verbrand te worden.

Afvalwijzer(-app)

Via www.mijnafvalwijzer.nl kunt u de digitale afvalkalender bekijken. Hierop kunt u gemakkelijk zien op welke dag welke soort afval wordt ingezameld op uw adres. Handig en actueel. U kunt ook via e-mail worden geattendeerd op de ophaaldagen. U ontvangt dan een dag voor de inzameling een herinnering dat de volgende dag het afval opgehaald wordt. U kunt ook meldingen doen over bijvoorbeeld een kapotte container, of een persoonlijke afvalkalender maken.   

Afvalkalender

De afvalkalender bevat alle informatie over afvalinzameling in de gemeente Borger-Odoorn. De kalender wordt jaarlijks op papier verspreid onder alle inwoners, en is hieronder ook als PDF te downloaden.

Let op: Sinds 1 januari 2017 wordt het oud papier in Borger, Bronneger, Bronnegerveen, Drouwen, Drouwenerveen, Eeserveen, Odoorn en Odoornerveen eenmaal per vijf weken ingezameld. Dit gebeurt in verband met veranderende wet- en regelgeving voor de chauffeurs en om de uitstoot van CO2 te verminderen. De ophaaldata voor deze dorpen in de afvalkalender zijn dus niet meer actueel. In dit overzicht vindt u de correcte ophaaldata.